zondag 3 mei 2020

Music, Maestro

Coen Feron schreef ter promotie van onze livestream een schitterend column.

Coen blogt voor het tijdschrift #medischcontact na zelf aan de beademing op de Intensive Care te hebben gelegen. Gelukkig herstelt hij nu thuis verder van de Coronainfectie die hij heeft opgelopen. Veel beterschap!

Ook zijn we in gedachte bij onze Cor de Koning, Musicus van MuzIC en IC-verpleegkundige. Hij ligt nog op de Intensive care ❤️
En bij alle mensen die dit moeten doormaken
Voor hen organiseren we een muzikale livestream via facebook op 5 mei om 15:00 uur.

Music, Maestro

Muziek is emotie, muziek maakt emoties los, muziek verbindt mensen.
Al langer wordt in de gezondheidszorg onderzocht wat de functie kan zijn van muziek bij de behandeling van en zorg voor patiënten. In mijn eigen vakgebied, de anesthesiologie, wordt een duidelijke afname gezien van het gebruik van pijnstillende medicatie als voor, tijdens en na een operatieve ingreep muziek wordt geluisterd. Muziek heelt dus ook.

In deze tijden waarin mensen noodgedwongen thuis moeten blijven, of juist de harde realiteit onder ogen moeten komen op hun werk is muziek belangrijk. Welke stijl dan ook, ik denk dat niemand muziek níet kan waarderen.

Voor patiënten die opgenomen liggen in het ziekenhuis is dit niet anders. Zeker nu bezoek van naasten en geliefden zeer beperkt tot niet toegestaan is, kan er een sterke eenzaamheid ontstaan. Een initiatief zoals Muz-IC kan ontzettend veel betekenen voor patiënten. Even iets meer dan dat korte contact tijdens de persoonlijke verzorging en de visite door de arts.

De muziek op 5 mei zal er helaas niet voor zorgen dat IC-patiënten direct herstellen van klachten. Maar ik ben ervan overtuigd dat het ervaren van de live gespeelde muziek rust zal brengen en even dat stuk afleiding waar wellicht zoveel mensen naar verlangen.
In mijn geval had het me in ieder geval veel goeds gedaan.

Zoals John Miles vaak heeft gezongen ‘Music was my first love, and it will be my last’. Laten we met zijn allen hopen dat deze liefde voor muziek voor iedereen nog lang mag voortbestaan. Ook na 5 mei!

Coen Feron
Arts-assistent Anesthesiologie

Link voor Facebook Livestream: https://www.facebook.com/events/256387955558491/

Zijn blogs vindt je via deze link https://www.medischcontact.nl/opinie/blogs-columns/blog/blog-in-b-mineur.htm

De blog van Coen lees je via deze link https://lnkd.in/dSQRe_E

www.muz-ic.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten